We gebruiken cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, om functies voor sociale media aan te bieden en om de toegang tot onze website te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze website met onze partners op het gebied van sociale media en analyse. Onze partners kunnen deze informatie combineren met andere informatie die u aan hen hebt verstrekt of die zij hebben verzameld als onderdeel van uw gebruik van de services. U accepteert onze cookies wanneer u klikt op “Accepteren” en deze website blijft gebruiken.

Accepteren Weigeren Privacy verklaring

Aanmelding en toelating

Met het advies van de basisschool voor het niveau vmbo-gl, vmbo-tl (mavo), havo of havo/vwo kun jij naarCBSplus We voeren dan eerst een aanmeldingsgesprek met jou en je ouder(s) en bekijken de informatie die we krijgen van je basisschool. Zo weten we of wij de school zijn die bij jou past.

Zit je in havo-3 of haal je dit jaar je mavodiploma, dan kun jij overstappen naar het bijzondere programma van havo-4 Business School. De aanmeldprocedure voor havo-4 staat beneden beschreven. Wil je in een ander leerjaar instromen? Dat kan. Neem contact op met de school om een afspraak te maken met mevrouw Abozead.

Aanmeldingsprocedure leerjaar 1

Het aanmelden van nieuwe leerlingen verloopt conform de Rotterdamse Plaatsingswijzer. Als u het definitieve adviesgesprek met de groepsleerkracht van de basisschool heeft gevoerd en u het 'adviesformulier met unieke code' heeft ontvangen, kunt u uw zoon/dochter aanmelden. 

De aanmelding vindt plaats middels een aanmeldingsgesprek. Voor een afspraak kunt u bellen met 010-4816700, of mailen naar mevrouw Abozead, teamleider: a.abozead@calvijn.nl.

Wat hebben we nodig?

Voor de aanmelding hebben wij een identiteitsbewijs van het kind en de ouder(s) nodig en u dient het adviesformulier met unieke code mee te nemen. We verwachten dat ook uw zoon/dochter aanwezig is bij het aanmeldingsgesprek. Na afloop van het gesprek ontvangt u van ons een schriftelijke bevestiging van de aanmelding.

En daarna?

Vervolgens bekijken wij of uw kind op onze school geplaatst kan worden. Als uw kind bijvoorbeeld een specifieke ondersteuningsbehoefte heeft, gaan we zorgvuldig na of wij die ondersteuning wel kunnen bieden.

Wanneer wij de inschrijving definitief kunnen maken, worden zowel de ouders als de basisschool officieel geïnformeerd over het genomen plaatsingsbesluit. Aansluitend nemen wij contact op met de basisscholen voor een warme overdracht.