We gebruiken cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, om functies voor sociale media aan te bieden en om de toegang tot onze website te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze website met onze partners op het gebied van sociale media en analyse. Onze partners kunnen deze informatie combineren met andere informatie die u aan hen hebt verstrekt of die zij hebben verzameld als onderdeel van uw gebruik van de services. U accepteert onze cookies wanneer u klikt op “Accepteren” en deze website blijft gebruiken.

Accepteren Weigeren Privacy verklaring

Aanmelding en toelating

Leerlingen met het advies van de basisschool voor het niveau vmbo-gl, vmbo-tl (mavo), havo of havo/vwo kunnen naar Calvijn Business School. We voeren dan eerst een aanmeldingsgesprek met de leerling en zijn/haar ouder(s) en bekijken de gegevens van de basisschool. 

Leerlingen die in havo-3 zitten of dit jaar hun mavodiploma halen, kunnen overstappen naar het bijzondere programma van havo-4 Business School. De aanmeldprocedure voor havo-4 staat beneden beschreven. Overstappen naar een ander leerjaar van Calvijn Business School is ook mogelijk. Neem hiervoor contact op met de school.

Voor de ouders:

Aanmeldprocedure leerjaar 1:

Het aanmelden van nieuwe leerlingen voor het schooljaar 2018-2019 verloopt conform de Rotterdamse Plaatsingswijzer. Als u het definitieve adviesgesprek met de groepsleerkracht van de basisschool heeft gevoerd en u het 'adviesformulier met unieke code' heeft ontvangen, kunt u uw zoon/dochter aanmelden. 

De aanmelding vindt plaats middels een aanmeldingsgesprek. Voor een afspraak kunt u bellen met 010-4816700, of mailen naar dhr. Klop, onderwijsteamleider onderbouw: h.j.klop@calvijn.nl

Voor de aanmelding hebben wij een identiteitsbewijs van het kind en de ouder(s) nodig en u dient het adviesformulier met unieke code mee te nemen. We verwachten dat ook uw zoon/dochter aanwezig is bij het aanmeldingsgesprek. Na afloop van het gesprek ontvangt u van ons een schriftelijke bevestiging van de aanmelding.

Vervolgens bekijken wij of uw kind op onze school geplaatst kan worden. Als uw kind bijvoorbeeld een specifieke ondersteuningsbehoefte heeft, gaan we zorgvuldig na of wij die ondersteuning wel kunnen bieden.

Wanneer wij de inschrijving definitief kunnen maken, worden zowel de ouders als de basisschool officieel geïnformeerd over het genomen plaatsingsbesluit.

Aansluitend nemen wij contact op met de basisschool voor een warme overdracht.

Heeft u vragen over het aanmelden? Neem dan contact op met dhr. Klop, onderwijsteamleider onderbouw: h.j.klop@calvijn.nl of 010-4816700.

Aanmeldprocedure leerjaar 4-havo:

Vanwege ons business-profiel kiezen veel leerlingen met een mavo-diploma of een 3 havo-overgangsbewijs voor de Calvijn Business School. Met hen wordt een sollicitatiegesprek gevoerd. Tijdens dit gesprek maken deze leerlingen duidelijk waarom zij voor de Business-opleiding van onze school kiezen en tonen ze aan dat zij de juiste werkhouding en motivatie hebben om ons havo-programma te volgen. Meer informatie over starten in havo 4? Neem dan contact op met dhr. Oosterom: a.oosterom@calvijn.nl of 010-4816700.