Leerlingkring en leerlingarena

Leerlingen kunnen ook meedenken en meepraten op school! De klassenvertegenwoordigers nemen deel aan de leerlingkring en we houden regelmatig leerlingarena's met verschillende leerlingen.

Samen met de onderwijsteamleider bespreekt de leerlingkring allerlei zaken die voor de school en de leerlingen belangrijk zijn. De leerlingkring komt vier keer per jaar bij elkaar. Er worden heel praktische zaken besproken, zoals de inrichting van de kantine, maar ook onderwijskundige zaken komen aan bod, zoals een onderzoek naar het gebruik van laptops die het leren van leerlingen ondersteunen. 

Tijdens de leerlingarena stelt een willekeurige docent aan maximaal acht leerlingen vragen over allerlei zaken die op school spelen. Bij de leerlingarena zijn meer docenten aanwezig, maar de leerlingen zijn aan het woord. De leerlingarena gaat over één specifiek onderwerp, bijvoorbeeld het huiswerk, de toetsen, de pauzes... Met deze waardevolle feedback gaan de docenten vervolgens verder aan de slag in het organiseren van hun onderwijs.