We gebruiken cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, om functies voor sociale media aan te bieden en om de toegang tot onze website te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze website met onze partners op het gebied van sociale media en analyse. Onze partners kunnen deze informatie combineren met andere informatie die u aan hen hebt verstrekt of die zij hebben verzameld als onderdeel van uw gebruik van de services. U accepteert onze cookies wanneer u klikt op “Accepteren” en deze website blijft gebruiken.

Accepteren Weigeren Privacy verklaring

Veelgestelde vragen

Moet je een economische richting op willen als je naar Calvijn Business School gaat? Is Calvijn Business School een strenge school? Lees hier de veelgestelde vragen én antwoorden over onze school. 

Is Calvijn Business School een grote school?

Nee. Wij zijn een kleine school met ongeveer 360 leerlingen. Leraren en leerlingen kennen elkaar daardoor goed en dat zorgt voor een fijne sfeer. Zelfs leraren waar je geen les van hebt, leer je al heel snel kennen.

Moet je een economische richting op willen als je naar Calvijn Business School gaat?

Nee. Ondernemende vaardigheden heb je bij alle beroepen nodig, of je nu politieagent, leraar, verpleegkundige, schilder of architect wilt worden. Bij ons op school kun je op het vmbo dan ook in alle richtingen examen doen.
Op de mavo en havo kun je bij ons examen doen in alle profielen. 

Welke vakken krijg je op Calvijn Business School?

In leerjaar 1 krijg je les in de volgende vakken: Nederlands, Engels, Frans, wiskunde, geschiedenis, aardrijkskunde, biologie, godsdienst, beeldende vorming en lichamelijke opvoeding (gym). Daarnaast krijg je bijzondere vakken, zoals Business School Junior (economie) en huiswerkbegeleiding en krijg je een projecten aangeboden in de Business School Talentweek. In leerjaar 2 komen de vakken Duits en natuurkunde er bij. Klik hier voor de schoolgids waarin je kunt lezen welke vakken er per leerjaar worden gegeven.

Hoe gaan leraren en leerlingen op Calvijn Business School met elkaar om?

Leraren en leerlingen op onze school hebben een goede band met elkaar. Veel leerlingen houden nog contact met hun leraren als ze al van school af zijn. Regelmatig praten leerlingen en leraren met elkaar over de school in de leerlingarena (leraren met leerlingen) en de leerlingkring (leerlingen met directie). Op Calvijn Business School willen we dat leraren en leerlingen met elkaar één team zijn met één taak: goed onderwijs met een mooi diploma.

Is Calvijn Business School een strenge school?

Op Calvijn Business School willen we je ondernemende vaardigheden aanleren. Bij ondernemende vaardigheden hoort ook: op tijd komen, je werk op orde hebben, beleefd zijn en fatsoenlijke kleding dragen. Hier wordt dus goed op gelet.

Ik heb gehoord dat je moet solliciteren om op Calvijn Business School te worden aangenomen. Klopt dat?

Leerlingen die in klas 4 van de havo het speciale Business School programma willen doen, moeten inderdaad solliciteren. Omdat deze opleiding veel extra activiteiten heeft, haal je het alleen als je echt gemotiveerd bent. Dat moet je in het sollicitatiegesprek laten zien. Voor klas 1 hoef je niet te solliciteren. Klik hier als je wilt weten hoe het precies gaat met aanmelden en toelaten.