We gebruiken cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, om functies voor sociale media aan te bieden en om de toegang tot onze website te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze website met onze partners op het gebied van sociale media en analyse. Onze partners kunnen deze informatie combineren met andere informatie die u aan hen hebt verstrekt of die zij hebben verzameld als onderdeel van uw gebruik van de services. U accepteert onze cookies wanneer u klikt op “Accepteren” en deze website blijft gebruiken.

Accepteren Weigeren Privacy verklaring

Calvijn houdt brugklasdiner

Aankomende leerlingen leren elkaar kennen

 

ROTTERDAM – Bijna vijftig leerlingen die in het nieuwe schooljaar in de brugklas van het Calvijn Business School in Rotterdam zitten, hebben kennis gemaakt met elkaar. Zij werden door hun aankomende school uitgenodigd voor het brugklasdiner. In de aula stond een Chinees buffet klaar zodat de toekomstige scholieren geïnformeerd konden worden over hun middelbare school.

 

 

brugklasdiner.png#asset:8239

Teamleider Annika Abozead is zeer te spreken over de avond: ,,De aankomende leerlingen zijn in de watten gelegd.  Eerst was er de ontvangst in de aula, leerlingen zaten bij elkaar aan de tafel (per klas) en ouders achteraan. We zijn begonnen met kennismakingsvragen zodat je de nieuwe klasgenoten leert kennen. Daarna het diner, het Chinese buffet met brood, kruidenboter en dadels vooraf was heerlijk. Aansluitend waren er voor de ouders diverse workshops over algemene zaken, voeding etc. De avond werd afgesloten bij de mentor. De leerlingen zijn na het diner de gehele avond bij de toekomstig mentor geweest. Het doel van de avond was een informele kennismaking met het Calvijn Business School, de school waar zij hun voortgezet onderwijs gaan volgen. Door dit samenzijn konden zij al kennismaken met jaargenoten, de school en het personeel en werden zij geïnformeerd.” In de ogen van Abozead is deze activiteit heel belangrijk voor aankomende leerlingen: ,,De overstap naar het voortgezet onderwijs is groot en spannend. Het is daarom belangrijk om op tijd te beginnen met de kennismaking. Je haalt zo een deel van de spanning weg. Zowel bij leerlingen als bij ouders. Wij zijn bij de inschrijving een relatie voor een paar jaar met deze groep aangegaan. Aan een relatie moet je werken.” 

De teamleider kijkt terug op een avond die ‘een groot succes was’. ,,De sfeer was ontspannen, goede energie en leuke leerlingen voor komend schooljaar! Het brugklasdiner staat aankomend schooljaar weer met hoofdletters in de jaarplanning voor de leerlingen die dan nog in groep 8 zitten en na die zomervakantie starten op onze school. Waarom? Omdat ik alleen maar lachende gezichten heb gezien. Na afloop heb ik bedank mailtjes van ouders ontvangen waarin ze hun waardering voor deze avond en de betrokken collega’s uitspraken. Fijn om deze berichten te mogen ontvangen.”