We gebruiken cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, om functies voor sociale media aan te bieden en om de toegang tot onze website te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze website met onze partners op het gebied van sociale media en analyse. Onze partners kunnen deze informatie combineren met andere informatie die u aan hen hebt verstrekt of die zij hebben verzameld als onderdeel van uw gebruik van de services. U accepteert onze cookies wanneer u klikt op “Accepteren” en deze website blijft gebruiken.

Accepteren Weigeren Privacy verklaring

Open Dag

Eva-Rosa Kost werkt sinds augustus 2014 op de Rotterdamse Calvijn Business School. De docente geeft Beeldende Vorming in de eerste en tweede klas, Kunstvakken in klas 3 en 4 en CKV in havo3 en havo4. In deze wekelijkse column praat zij over haar leven vanuit de ‘andere kant’ van het klaslokaal. Deze keer vertelt mevrouw Kost over de open dag. 

Vorige week was het BT-Week zoals in mijn vorige column te lezen is. Hierbij wil daar nog even op terugkomen, want via deze link: https://digitalplayground.nl/v... is het prachtige werk van de leerlingen te zien dat zij tijdens de BT-Week bij de workshop Animeren bij Digital Playground Rotterdam hebben gemaakt. Als je op de website van Digital Playground kijkt, zie je dat de analoge - en digitale wereld hier elkaar ontmoet. Onze leerlingen hebben talenten ontdekt, waarvan ze niet eens wisten dat ze die in zich hadden! Ik denk dat ons lesaanbod op Calvijn Business School deze twee werelden overbrugt. Wij kijken naar de toekomst en stomen onze leerlingen graag klaar voor een glansrijke rol in deze moderne samenleving. Ik hoop dat wij dat ook laten zien hebben op de open dag die op de vrijdag in de BT-Week was. Op die open dag hing er een goede sfeer. Leerlingen waren goed voorbereid op de komst van potentiële nieuwe leerlingen en waren behulpzaam. Met een aantal mijn getalenteerde leerlingen heb ik bijvoorbeeld een 'gesammtkunstwerk' gemaakt. En iedere bezoeker mocht trouwens een stukje bijdragen aan dit meesterwerk. Het werd dus eigenlijk een ‘vervalsing’ van Van Gogh op doek. Leerlingen hebben de bezoekers hierbij ontvangen, rondgeleid en geassisteerd tijdens het schilderen.

Bezoekers waren trouwens zichtbaar enthousiast over onze school. Zij vonden de open dag verrassend en modern, gezien de verschillende activiteiten die wij deden. Zo waren we aan het programmeren, maakten we gebruik van de 3D printer en deden verschillende proefjes. Wij zijn een ondernemende school en dat was te zien aan onze huidige leerlingen. Zij zijn representatief voor ons ondernemersklimaat. Waar ik dan ook zichtbaar enthousiast van werd, was de spontane samenwerking en de dialogen tussen de huidige leerlingen en de potentiële nieuwe leerlingen. Ook de dialogen die ik en collega's hadden met ouders over het Calvijn Business School en alles waar wij voor staan. Volgende week staat er weer wat leuks op de agenda: op woensdag houden we een open lesdag. Deze staat in het teken van drie vakken en workshops van topkwaliteit. Leerlingen hebben zich hiervoor kunnen opgeven. Ik ben erg benieuwd naar de opkomst en de kandidaten. Het is voor beiden partijen spannend zo'n dag!