We gebruiken cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, om functies voor sociale media aan te bieden en om de toegang tot onze website te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze website met onze partners op het gebied van sociale media en analyse. Onze partners kunnen deze informatie combineren met andere informatie die u aan hen hebt verstrekt of die zij hebben verzameld als onderdeel van uw gebruik van de services. U accepteert onze cookies wanneer u klikt op “Accepteren” en deze website blijft gebruiken.

Accepteren Weigeren Privacy verklaring

Belangrijk voor examenleerlingen M4 en H5

Hieronder volgt belangrijke informatie voor alle leerlingen in M4 en H5.

Beste leerlingen, geachte ouders/verzorgers,

De overheid heeft besloten dat de schoolexamens afgenomen moeten worden bij de eindexamenleerlingen. Hiervoor hebben we een nieuwe planning gemaakt. Deze vinden jullie hieronder.

De toetsweek start woensdag 25 maart voor zowel havo 5 als mavo 4.

Voor Havo 5 duurt de toetsweek t/m woensdag 1 april en voor mavo 4 t/m dinsdag 31 maart.

De mondelingen vinden aansluitend aan de toetsweek plaats.

Planning:

Toetsweek

Mavo 4: 25 maart t/m 31 maart

Havo 5: 25 maart t/m 1 april

Mondelingen:

Mavo 4: vanaf 1 april t/m 7 april

Havo 5: vanaf 2 april t/m 8 april

Inhaalmoment:

7 t/m 9 april (maximaal 3 toetsen per dag)

Herkansingen:

16 april herkansingen periode 2

PWS

17 april inleveren presentatie PWS (nadere informatie volgt)

Toelichting:

Het toetsrooster zoals dat eerder aan de leerlingen verstrekt is blijft hetzelfde. Morgen wordt de aangepaste versie toegestuurd. De aanpassingen betreffen de starttijden en de lokalen.

Het rooster voor de mondelingen wordt maandag 23 maart verstrekt.

Vandaag is er veel contact geweest met mentoren van de eindexamenklassen en met een aantal leerlingen van de eindexamenklassen.

We denken dat we met deze planning recht doen aan de verzoeken van leerlingen om enerzijds te starten met de toetsweek maar hen ook wat meer ruimte te geven om zich voor te bereiden.

De eerder geplande toetsweek zou vandaag plaatsvinden. Door deze nu naar woensdag 25 maart te verplaatsen hebben de leerlingen een week extra tijd gekregen om zich voor te bereiden.

Tevens hebben we gehoor gegeven om de afname van de mondelingen niet op 23 maart te laten starten. De mondelingen hebben we nu aansluitend aan de toetsweek gepland.

We denken dat we met deze planning zoveel mogelijk leerling de gelegenheid geven om alle schoolexamens op tijd af te ronden en op 7 mei met het centraal eindexamen te kunnen starten.

Indien er op 7 mei nog bepaalde onderdelen van het schoolexamen niet afgerond zijn kan de leerling het centraal eindexamen voor dat desbetreffende vak niet maken. Dit betekent dat de leerling dan het desbetreffende vak in het tweede en wellicht pas in het derde tijdvak kan maken.

Als u nog vragen hebt dan horen we het graag.

Mevrouw Schipper Mevrouw Rövekamp

Examensecretaris Adjunct-directeur