We gebruiken cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, om functies voor sociale media aan te bieden en om de toegang tot onze website te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze website met onze partners op het gebied van sociale media en analyse. Onze partners kunnen deze informatie combineren met andere informatie die u aan hen hebt verstrekt of die zij hebben verzameld als onderdeel van uw gebruik van de services. U accepteert onze cookies wanneer u klikt op “Accepteren” en deze website blijft gebruiken.

Accepteren Weigeren Privacy verklaring

Belangrijke informatie over voortgang lessen

Aan de ouders/verzorgers en de leerlingen van CBS plus

Datum 17 maart 2020

Betreft Onderwijs op afstand

Beste meneer, mevrouw, beste leerling,

Hierbij informeren we jullie als leerlingen en u als ouder(s)/verzorgers over de invulling van de komende drie schoolweken.

Gisteren zijn jullie door ons geïnformeerd over het besluit alle scholen in Nederland te sluiten. Vandaag informeren wij u verder hoe wij het onderwijs de komende weken zo goed als het kan op afstand zullen vormgeven.


Uitgangspunten en communicatie tussen leerlingen en docenten

Het normale lesrooster wordt gevolgd. Dit betekent:

• dat vanaf woensdag 18 maart de lessen op de gebruikelijke tijden in SOM zichtbaar zijn.
• dat de leerlingen voor de gehele sluitingsperiode niet fysiek in hun lessen worden verwacht, maar voor elk lesuur uit hun lesrooster wel een opdracht krijgen van hun docent.
• dat de opdrachten als inlevermoment in SOM staan.

Onze docenten werken er op dit moment hard aan om in SOMToday voor de lessen van de komende drie schoolweken per les aan te geven, welke opdrachten leerlingen moeten maken. Ook wordt er gecontroleerd of leerlingen hun taken uitvoeren. Van leerlingen verwachten wij dat zij de opdrachten uitvoeren die zij in SOMToday kunnen lezen op de ingeroosterde momenten. De docent en mentor zullen de voortgang van de leerlingen hierin ook monitoren.


Thuis les volgen volgens het lesrooster

Aan de ouders vragen we aan te sturen op het normale schoolritme. Dit betekent dat leerlingen het beste tijdens de lesmomenten in hun rooster aan hun schoolwerk kunnen werken. Een gezond dagritme is belangrijk, ook ter voorbereiding op de hervatting van het reguliere onderwijs. Door hier als ouder op toe te zien en hierover het gesprek met uw zoon/dochter aan te gaan, helpt u voorkomen dat uw zoon/dochter (te) grote achterstanden oploopt gedurende deze sluitingsperiode.

We verzoeken de leerling om vóór donderdag 19 maart aan de mentor door te geven of hij/zij alle benodigde schoolspullen opgehaald heeft zodat de leerling aan de slag kan met de opdrachten.


Begeleiding op afstand door mentor en vakdocent

Elke docent heeft minimaal een maal per week online contact met de leerlingen. De leerlingen moeten op het moment dat er een rode stip bij een les in SOMToday staat inloggen in teams. U kunt als ouder zien welke momenten dit zijn omdat er een rode stip bij de betreffende les staat. Op deze momenten zal de docent of mentor met de leerlingen online in contact zijn en kunnen de leerlingen vragen stellen.

Schoolexamen

Vanmiddag bereikte ons het bericht dat de school toch open mag voor het afnemen van schoolexamens. Woensdag 18 maart zullen we de eindexamenkandidaten hierover informeren.

Indien u vragen hebt kunt u deze stellen aan de mentor of deze sturen naar het algemene e-mailadres: cbsplus@calvijn.nl

We wensen al onze leerlingen heel veel succes met het thuiswerken!!

Met vriendelijke groet, namens het hele team,

De heer K.J. Vreeker

Directeur a.i. CBSplus