We gebruiken cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, om functies voor sociale media aan te bieden en om de toegang tot onze website te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze website met onze partners op het gebied van sociale media en analyse. Onze partners kunnen deze informatie combineren met andere informatie die u aan hen hebt verstrekt of die zij hebben verzameld als onderdeel van uw gebruik van de services. U accepteert onze cookies wanneer u klikt op “Accepteren” en deze website blijft gebruiken.

Accepteren Weigeren Privacy verklaring

School gesloten tot aan de meivakantie

In onderstaande brief staat informatie over het verloop van de lessen tot aan de meivakantie. Deze brief is op 26 maart naar alle ouders en leerlingen verzonden.

Aan de ouders/verzorgers van de leerlingen van CBSplus

Betreft: Lessen tot aan de meivakantie Rotterdam, 26 maart 2020 Beste leerlingen, geachte ouders/verzorgers,

Het zijn bijzondere tijden. Een stille school zonder leerlingen is geen school. We missen de leerlingen maar het is van groot belang dat we alle maatregelen in acht nemen die nodig zijn om het coronavirus terug te dringen zodat we weer zo snel mogelijk een bruisende school met en voor de leerlingen kunnen zijn.

Dinsdag 24 maart heeft de overheid nieuwe maatregelen afgekondigd. Op 24 maart is er een brief uitgegaan naar de eindexamenleerlingen. Deze brief is een algemene brief voor alle

plus

- Tot en met de meivakantie is de school voor de leerlingen gesloten. - De eindexamenleerlingen maken na de meivakantie hun laatste schoolexamens. - De tweede toetsweek voor de leerlingen van havo 4 en mavo 3 wordt uitgesteld.

Er wordt een nieuwe planning gemaakt voor het afronden van de schoolexamens in havo 4 en mavo 3. Hier worden jullie de komende weken nader over geïnformeerd.

- De onlinelessen gaan t/m 21 april door op het paasweekend na. Ook in de meivakantie van 22 april t/m 5 mei worden er geen onlinelessen verzorgd en geen huiswerkopdrachten klaar gezet. We vinden dat alle leerlingen recht hebben op een periode van rust in deze hectische tijd.

- Indien een leerling niet in staat is om de opdrachten thuis te maken omdat hij/zij ziek is dan verzoeken we de ouders dit aan de verzuimcoördinator te melden.

- Tot en met de meivakantie worden er geen toetsen op school afgenomen. We bekijken welke toetsen op een andere manier thuis kunnen worden afgenomen en houden jullie hiervan op de hoogte.

- De leerlingen worden op basis van de toetsen die zij al behaald hebben en de opdrachten en/of toetsen die zij de komende periode maken bevorderd naar een volgend leerjaar. Om bevorderd te worden blijven de bevorderingsnormen van

leerlingen van CBS Voor ons zijn de veiligheid en het welbevinden van de leerlingen erg belangrijk. Daarom is naar aanleiding van de nieuwe maatregelen het volgende besloten:

.

kracht. We zullen natuurlijk waar nodig rekening houden met de omstandigheden

waarin de leerlingen hun toetsen en/of opdrachten moeten maken.

  • - Leerlingen kunnen indien ze dit nog niet gedaan hebben hun spullen ophalen. Om contacten echter tot een minimum te beperken en de school gesloten is voor de leerlingen kan dit alleen op afspraak. Hiertoe kan tussen 09.00 en 12.00 uur het

    nummer 010-4816700 gebeld worden.

  • - Indien de laptop defect is dan kan er contact opgenomen worden met mevrouw

    Abozead: a.abozead@calvijn.nl. Zij neemt dan contact op met de afdeling ICT van plus


CBS .

We begrijpen dat de situatie waarin we ons nu bevinden bij jullie veel vragen op kan roepen. Deze kunnen altijd aan de mentor gesteld worden. We wensen iedereen veel sterkte toe en hopen de leerlingen op enig moment na de meivakantie weer in goede gezondheid op school te mogen ontvangen.

Met vriendelijke groet, namens het gehele team, H.C. van Vugt, K.J. Vreeker, M.J. Rövekamp, A. Abozead